eminea Admin
Broj postova : 702 Join date : 20.10.2011 Age : 35 Lokacija : Slovenija
| Naslov: pojacano bljucanje? čet lis 27, 2011 9:04 pm | |
| A toliko povraca,u mlazovima,konstantnoi sve je usireno i smrdi,sinoc sam pocela i ja plakati jer sam se prepala refluksa??Kolike su sanse da je refluks u pitanju i kako to prepoznat? | |
|
nutela
Broj postova : 28 Join date : 26.10.2011
| Naslov: Re: pojacano bljucanje? čet lis 27, 2011 9:53 pm | |
| - Emina je napisao/la:
- A toliko povraca,u mlazovima,konstantnoi sve je usireno i smrdi,sinoc sam pocela i ja plakati jer sam se prepala refluksa??Kolike su sanse da je refluks u pitanju i kako to prepoznat?
Da li je prije bljucala,ikako?nikako? to ti sve ovisi od bebe do bebe.neke konstantno bljucaju zbog osjetljivijeg želuca,neke jer se prejedaju i ne znaju si granicu,neke jer se nagutaju zraka....Nemoj bezveze paničiti,ako je to sad zadnjih dana.Možda je počela malo više visiti na cici? Ono što bi ti ja sad rekla da mislim da je možda malo prehladjena,sekret iz nosa se slijeva na grlo,iritira i to povrati skupa sa mlijekom.Uglavnom,to je dobra stvar,pogotovo ako vidiš da je sluzavo jer na taj način ona to izbaci van prije nego "sjedne " na pluća. Ukoliko povraća neprobavljeno mlijeko u mlazu,naglo i jako puno,obrati se pedijatrici. Npr.moja Lana bi mogla svaki obrok strusiti 170 ml mlijeka i tako sam joj davala,ali mi je tih dana bljucala za poluditi,i smanjila joj to,sad joj dam ujutro koliko hoće,a poslije čim vidim da već teže guta vadim bočicu van jer znam da nakon toga slijedi bljucanje sve do sljedećeg obroka.Ono što mi je jedino bilo super je što sam znala da na taj način ode sekret iz grla. MOj sin je uvijek lako povratio,pa kad je bio stariji znao je sav šlajm ispovraćati,dok moj nećak u životu svom nije bljucnuo,sa godinu dana navukao bronhitis i završio u bolnici.Šogica je moja stalno govorila da bi voljela da i on bljucne koji put. Uglavnom,vjerujem da nije ništa,refluks bi se već odavno primjetio da ga A ima. :kiss: | |
|
Negra Admin
Broj postova : 715 Join date : 20.10.2011 Age : 35 Lokacija : Mostar
| Naslov: Re: pojacano bljucanje? pet lis 28, 2011 7:18 am | |
| Sandi je prije nekoliko dana poceo bljucati u mlazu i jako se osjetilo na kiselinu i sluzavo bilo, nije po citav dan, ali mi cudno bilo, zalila sam se na trudnoci. Danas je pedijatar rekao da je to normalno sasvim, jer se kiselina izbacuje zajedno sa hranom, a on je halapljivac koji se naguta zraka... | |
|
eminea Admin
Broj postova : 702 Join date : 20.10.2011 Age : 35 Lokacija : Slovenija
| Naslov: Re: pojacano bljucanje? uto stu 08, 2011 5:39 am | |
| jos uvijek bljuca ali prihvatila sam to kao normalno...ne primjecujem na njoj nista cudno..jest da se to ukiseli pa nemos disat i nekad povrati kako bi rekli kod nas kao "usireno" ali sve ostalo je super..jede normalno,podrigne..povrati svaki put kad se dugo drzi preko stomaka ili se nosa ili nes.. | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: pojacano bljucanje? | |
| |
|