| osnovne stvari za bebu.. | |
|
+3Kris Zloćka Vragović 3:-D seni 7 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
seni Moderator
Broj postova : 196 Join date : 20.10.2011 Age : 40 Lokacija : ........u svijetu mašte.......
| Naslov: osnovne stvari za bebu.. sub lis 22, 2011 12:27 am | |
| Popis se odnosi na osnovno što će vam biti potrebno za prvih nekoliko tjedana. Kasnije, kada se sami upoznate s korištenjem pojedinih stvari i s navikama vaše bebe, možete nabaviti veću količinu pojedinih artikala i ostatak dodatnih stvari koje vam mogu zatrebati.
OPREMA
jednokratne pelene, 50 komada (najmanji broj) platnene tetra pelene, 20 komada (potrebne su vam kao podloga za bebinu glavu, za zaštitu vaše odjeće kod podrigivanja bebe, za potrebe širokog povijanja i sl.) stolić za previjanje krevetić (sa dvije visine podnice) dva kompleta posteljine (2 donje plahte, 2 plahte za pokrivanje) pamučna dekica, 2 kom (za pokrivanje i kao potpora prilikom polaganja bebe na bok) bebi ručnik, 2 komada kadica za kupanje kolica autosjedalica
ODJEĆA
pamučna kapica (za izlazak iz rodilišta i prve izlaske s bebom) pamučne čarapice, 2 para pamučni kombinezon (piđamica ili odijelce u jednom dijelu sa zatvorenim nogavicama), 6 komada (vel. 56 - 2 kom, vel. 62 - 4 kom.) pamučni body (dugih rukava, s kopčanjem između nogu i proširenjem za provlačenje glave), 6 komada (vel. 56 - 2 kom, vel. 62 - 4 kom.) pamučne hlačice (za zatvorenim nogavicama), 2 komada (vel. 56 - 1 kom, vel. 62 - 1 kom.)
KOZMETIKA I LIJEKOVI
zaštitna krema kod prematanja sterilne gaze, 20 komada (potrebno dok pupak ne otpadne i potpuno zaraste) antibiotički prašak - Bivacyn (potrebno dok pupak ne otpadne i potpuno zaraste) blazinice (vata) mokre maramice za bebe 3% otopina hidrogena fiziološka otopina (najbolje u pumpici ili spreju) pumpicu za nos (za čišćenje nosa) dječiji štapići za uši toplomjer (digitalni, NE koristiti živin) grickalica za nokte ili škarice tupog vrha dječje ulje (ako je potrebno za suhe dijelove kože i par kapi kod kupanja) četka za kosu (potrebna za iščetkavanje ako beba ima tjemenicu) krema za tjemenicu (potrebna ako beba ima tjemenicu)
HRANA I PRIBOR
bočice, 2 kom (ako dojite potrebne su vam kod izdajanja, u slučaju da nećete moći dojiti kasnije nabavite više bočica) pamučni podbradnik (partikla), 4 kom zaštita za bradavice (za dojiilje - nabavite kremu za bradavice i zaštitne jastučiće za između dojenja)
Dodatne stvari koje vam još mogu zatrebati
izdajalica (NIJE nužna i ne znate da li će vam biti potrebna dok ne krenete s dojenjem, pa pričekajte sa kupovinom) odijelce/vreća za spavanje (NIJE nužna, ali koristi u prvim mjesecima kod zimske bebe; beba minije spava i zaštićena je od hladnoće) skafander za bebe (za zimski period) četka za kosu (potrebna za iščetkavanje ako beba ima tjemenicu) krema za tjemenicu (potrebna ako beba ima tjemenicu) termometar za vodu (ukoliko niste kupili kadicu s ugrađenim termometrom) termometar za prostor (kako bi provjerili temperaturu prostora kod presvlačenja i kupanja) sterilizator za bočice (jednostavnija i kvalitetnija opcija od ručnog prokuhavanja bočica) ovlaživač zraka (u zimskom periodu, kod stanova s nemogučnošću regulacije grijanja) baby phone (kada je soba u kojoj beba spava udaljena od prostora u kojem vi boravite) noćna lampica (kod noćnih hranjenja ili prematanja kako se beba ne bi sasvim razbudila) jastuk za dojenje; "banana" jastuk (za udobnije i ležernije dojenje) koš za pelene (zatvoreni sistem za prljave pelene) mobile (mobilni ukras koji se postavlja iznad krevetića i pomaže uspavati ili umiriti bebu) zvečka ili sl. igračka (pomaže umiriti ili zabaviti bebu) baby gym (šarena podloga s lukom s igračkama na kojoj je tokom budnih razdoblja beba zabavlja ležeči na leđima ili trbuhu) puzzle pod (za kasniji period kad beba bude sposobna sjediti podbočena jastucima ili samostalno) | |
|
| |
Zloćka Vragović 3:-D jaje
Broj postova : 287 Join date : 19.11.2011 Lokacija : Da sam znala da bi vako prošla jebite me ako bi vam došla
| Naslov: Re: osnovne stvari za bebu.. čet pro 01, 2011 9:10 am | |
| a sto ne za zivin toplomjer | |
|
| |
Kris Moderator
Broj postova : 814 Join date : 20.10.2011 Age : 43 Lokacija : gdje je i Bog rekao laku noć...
| Naslov: Re: osnovne stvari za bebu.. čet pro 01, 2011 9:47 am | |
| živin je 1000 puta točniji, ja imam digitalni za u uho i na čelu i krasno uvijek pokaže temperaturu 35,4 | |
|
| |
babac Admin
Broj postova : 747 Join date : 20.10.2011 Age : 40 Lokacija : Rijeka, Hrvatska
| Naslov: Re: osnovne stvari za bebu.. čet pro 01, 2011 9:55 am | |
| Ja imam neki ne preskupi za čelo i uho i dobro pokazuje, ali cuca baterije ko lud. I samo ću napomenut da uz sve ovo napisano stalno će vam trebati i još nešto i još nešto i nikad kraja. | |
|
| |
Negra Admin
Broj postova : 715 Join date : 20.10.2011 Age : 35 Lokacija : Mostar
| Naslov: Re: osnovne stvari za bebu.. čet pro 01, 2011 9:57 am | |
| - babac je napisao/la:
- Ja imam neki ne preskupi za čelo i uho i dobro pokazuje, ali cuca baterije ko lud.
I samo ću napomenut da uz sve ovo napisano stalno će vam trebati i još nešto i još nešto i nikad kraja. Bas tako | |
|
| |
eminea Admin
Broj postova : 702 Join date : 20.10.2011 Age : 35 Lokacija : Slovenija
| Naslov: Re: osnovne stvari za bebu.. čet pro 01, 2011 9:59 am | |
| - Kris je napisao/la:
- živin je 1000 puta točniji, ja imam digitalni za u uho i na čelu i krasno uvijek pokaže temperaturu 35,4
ja imam obicni digitalac i uvijek je prva temp 35,4 a ponovo kad izmjerim pokaze tocno | |
|
| |
Broj postova : 287 Join date : 19.11.2011 Lokacija : Da sam znala da bi vako prošla jebite me ako bi vam došla
| Naslov: Re: osnovne stvari za bebu.. čet pro 01, 2011 10:03 am | |
| imam ja negdje dva digitalna jedan od 80kn jedan od 200 i niejdan nije tocan ko zivin zato i pitam jer je zivin najtocniji,nikad necu zaboravit R je imao oko 3mj kad ga je zgrabila trodnevna groznica i tempica prkeo 39,vidim da mi mali gori a digitalac pokazuje oko 38 i vrag mi en da mira uzmem ja zivin kad ono 39 i nesto,blizu 40,smao smo ga zgrabili i sibali na hitnu,Hb bila smo trodnevna al toliko o pouzdanosti u digitalne..
| |
|
| |
| |
| |
eminea Admin
| Naslov: Re: osnovne stvari za bebu.. čet pro 01, 2011 10:08 am | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: osnovne stvari za bebu.. čet pro 01, 2011 10:09 am | |
| ja o vama | |
|
| |
eminea Admin
| Naslov: Re: osnovne stvari za bebu.. čet pro 01, 2011 10:10 am | |
| a mi o bebama | |
|
| |
babac Admin
| Naslov: Re: osnovne stvari za bebu.. čet pro 01, 2011 10:15 am | |
| Ček, i moj je koštao oko 200 a ja smatram da sam dobro prošla. Jel me to zaj ona u ljekarni... I samo da nešto kažem iako nije za pohvalu, pa sa živinim ja ni sebi ne znam svaki put izmjerit tempicu. | |
|
| |
| Naslov: Re: osnovne stvari za bebu.. čet pro 01, 2011 10:27 am | |
| - eminea je napisao/la:
- a mi o bebama
ma sto s emsijes hebem li ti smiejh taj munjeni sto bi spomenula R da neznam,ja kazem da vama dvkema ne bi izmjerio preko 35,4 nego babac dobro si i prosla ima ih i skupljih npr neki za uho nego kako neznas izmjerit tempicu sebi,stavis ga u guzu bude najmjerodavniji | |
|
| |
babac Admin
| Naslov: Re: osnovne stvari za bebu.. čet pro 01, 2011 10:29 am | |
| U moju guzu??? Njet,njet... | |
|
| |
| Naslov: Re: osnovne stvari za bebu.. čet pro 01, 2011 10:31 am | |
| | |
|
| |
babac Admin
| Naslov: Re: osnovne stvari za bebu.. čet pro 01, 2011 10:49 am | |
| Tko to reče da ja nisam poslušala Eminin savjet... | |
|
| |
| Naslov: Re: osnovne stvari za bebu.. čet pro 01, 2011 10:55 am | |
| - babac je napisao/la:
- Tko to reče da ja nisam poslušala Eminin savjet...
vracam se u pubertet pa ajd da kazem "i ja sam i ja sam " noooot | |
|
| |
babac Admin
| Naslov: Re: osnovne stvari za bebu.. čet pro 01, 2011 11:13 am | |
| Možda bi trebala... | |
|
| |
Negra Admin
| Naslov: Re: osnovne stvari za bebu.. čet pro 01, 2011 11:16 am | |
| dosta napaljenice, ovo je tema osnovne stvari za bebu.. | |
|
| |
| |
| |
Negra Admin
| Naslov: Re: osnovne stvari za bebu.. čet pro 01, 2011 11:50 am | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: osnovne stvari za bebu.. čet pro 01, 2011 11:58 am | |
| | |
|
| |
Negra Admin
| Naslov: Re: osnovne stvari za bebu.. čet pro 01, 2011 12:03 pm | |
| Ozbiljno? E sad mi pade na pamet jedan dogadjaj. Kad sam bila dijete i ajde nocit cu kod prijateljice, ici cemo na ponocku, radovale se tome i uhvati mene temperatura i nisu mi dali ici ako bude i navecer. I ja pred mjerenje odem u wc, operem se ispod pazuha i namazem gelom za kosu, kontam hladan gel, necu imati tempicu jel. Dzaba | |
|
| |
babac Admin
| Naslov: Re: osnovne stvari za bebu.. čet pro 01, 2011 7:25 pm | |
| Pouka priče: kad si bolestan si bolestan... Po meni je vrlo pouzdan način poljubiti osobu u onu udubinu bočno na čelu iznad uha. | |
|
| |
| Naslov: Re: osnovne stvari za bebu.. čet pro 01, 2011 7:27 pm | |
| - babac je napisao/la:
- Pouka priče: kad si bolestan si bolestan... Po meni je vrlo pouzdan način poljubiti osobu u onu udubinu bočno na čelu iznad uha.
Mislis na sljepoocnice?ili ti imas neke udubine po glavi | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: osnovne stvari za bebu.. | |
| |
|
| |
| osnovne stvari za bebu.. | |
|